Způsob odhlašování:
Oběd na příslušný den je třeba odhlásit předcházející den těmito způsoby:
- zapsáním do sešitu ve školní jídelně do 13:30
- telefonem do 13:00 hodin
- e-mailem do 13:00 hodin
- aplikací Strava.cz do 13:00 hodin
Výdej náhradních stravenek:
Náhradní lístky se vydávají:
- ve 12:00 hodin
- ve 12:55 hodin
- ve 13:45 hodin
Platba v hotovosti na následující měsíc musí být vyhotovena vždy do 28. dne v měsíci
O letních (hlavních) prázdninách (7. a 8. měsíc) platí děti z mateřských škol v hotovosti
Výdej obědů ve školní jídelně je v době od 11:25 hod do 14:00 hod
Do jídlonosičů se ve školní jídelně zpravidla vydává v době od 10:45 hod do 11:00 hod
Cizí strávníci se stravují ve školní jídelně od 11:25 hod do 11:40 hod
Pokladna je otevřena denně od 10:30 hodin do 13:30 hodin.
Změna výdeje obědů ve školním roce 2022/2023
Časový harmonogram:
10:45 - 11:00 Výdej do jídlonosičů
11:00 - 11:20 Muzeum - malá jídelna
11:00 - 11:35 Zaměstnanci školy - velká jídelna
11:40 - 14:00 ZŠ děti + zam. školy
Datum | Pokrm |
---|---|
Pondělí 18.3. |
Polévka hovězí s rýžovým bulgurem Čevabčiči, brambory, zeleninová obloha (rajče, okurka, cibule, hořčice) A: (01,03,06,07,09,10) |
Úterý 19.3. |
Polévka mrkvová s houstičkou Maso tří barev, rýže dušená jasmínová, ovoce (A: 01,05,06,07,08) |
Středa 20.3. |
Polévka rybí Sči Hovězí maso vařené, omáčka křenová, kdnedlíky houskové (A: 01,03,04,06,07,09) |
Čtvrtek 21.3. |
Polévka rajská s rýží Květák s vejci jako mozeček, brambory, salát z čínského zelí (A: 01,03,06,07) |
Pátek 22.3. |
Pollévka kmínová s quinoou Vepřová pečeně, špenát dušený, gnocchy (A: 01,03,06,07,09) |
01 Obiloviny obsahující lepek, 02 Korýši, 03 Vejce, 04 Ryby, 05 Podzemnice olejná (arašídy), 06 Sójové boby, 07 Mléko, 08 Skořápkové plody (mandle, ořechy...), 09 celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena (sezam), 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l), 13 Vlčí bob (lupina), 14 Měkkýši Seznam alergenů:
Pondělí 11.3. |
Kari polévka s červenou a černou čočkou Kuře pečené, brambory, salát okurkový (A: 01,06,07) |
Úterý 12.3. |
Polévka česneková s bulgurem Halušky s uzeným masem a zelím, Tropico 100% (A: 01,01a,01e,03,06,07,10) |
Středa 13.3. |
Polévka špenátová se smaženým hráškem Smetanové houbové rizoto, strouhaný sýr - směs sýrů, salát ovocný s ořechy (A: 01,03,06,07,08) |
Čtvrtek 14.3. |
Polévka zeleninová s ovesnými vločkami Kuřecí plátek přírodní, brambory, tvaroh šlehaný, kakaová poleva (A: 01,01d,06,07,09) |
Pátek 15.3. |
Polévka kmínová s kapáním Hovězí maso vařené, svíčková na smetaně, knedlíky houskové vícezrnné, brusinky (A: 01,01a,01b,01d,03,06,07,09,10,11) |
Změna jídelního lístku vyhrazena
Kolektiv kuchyně přeje všem strávníkům "Dobrou chuť"
Vaše připomínky přijímá vedoucí jídelny.
Vedoucí školní jídelny: Veronika Vacková
Vedoucí kuchařka: Jaroslava Pospíšilová
Účetní školní jídelny: Stanislava Pištěková
Stanovení výše stravného od 1.9.2022 | ||
kategorie: | 1.1.2022-31.8.2022 | nová od 1.9.2022 |
MŠ svačina odpolední | 10 | 11 |
MŠ oběd | 23 | 26 |
MŠ přesnídávka dopolední | 11 | 11 |
MŠ svačina 7 let odpolední | 11 | 12 |
MŠ oběd 7 let | 27 | 30 |
MŠ přesnídávka 7 let dopolední | 12 | 14 |
I. stupeň (žáci do 10 let) | 27 | 30 |
II. stupeň (žáci 11 - 14 let) | 31 | 34 |
děti 15 let | 33 | 36 |
dospělí | 42 | 45 |
cizí strávníci | 70 | 85 |
Školní jídelna, náměstí Mikuláše z Husi 45, Tábor
Množství pokrmů
Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.
Pokrm | Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie | |||
Dospělí /15+ | 11-14 let | 7-10 let | 3-6 let | |
I. Přesnídávky, svačiny | ||||
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) | 2 ks / 2 ks | 2 ks | 1 ks | 1 ks |
Chléb, veka (krájené pečivo) | 100 g / 80 g | 80 g | 60 g | 50 g |
Pomazánky, ochucené máslo | - | - | - | 20 g |
Máslo, margarín | - | - | - | 20 g |
Zelenina, ovoce | 60 g / 50 g | 45 g | 40 g | 30 g |
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt | 125 g /125 g | 125 g | 125 g | 100 g |
Piškoty, cereálie | 60 g / 55 g | 50 g | 40 g | 30 g |
Nápoje ke svačinám | 200 ml /200 | 200 ml | 200 ml | 200 ml |
II. Polévky | ||||
Polévka | 300 ml / 240 | 220 ml | 180 ml | 150 ml |
Opečené pečivo, krutony do polévky | 10 g / 9 g | 8 g | 6 g | 5 g |
III. Hlavní jídla | ||||
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené | 60 g / 48 g | 45 g | 35 g | 30 g |
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené | 62 g / 50 g | 45 g | 37 g | 31 g |
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí) | 120 g / 95 g | 85 g | 71 g | 60 g |
Sekaná pečeně, karbanátek pečený | 100 g / 80 g | 70 g | 60 g | 50 g |
Smažený karbanátek | 140 g / 115 g | 110 g | 80 g | 70 g |
Guláš (maso + omáčka) |
60+120 g 49+95 g |
42+84 g | 36+72 g | 30+60 g |
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem | 100 g / 80 g | 70 g | 60 g | 50 g |
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g) | 5 ks / 5 ks | 4ks | 3ks | 2 ks |
Kuře pečené (stehno) | 160 g / 140 g | 130 g | 100 g | 80 g |
Kuře na paprice (bez kosti) | 60 g / 49 g | 45 g | 40 g | 30 g |
Květák smažený | 200 g / 160 g | 150 g | 120 g | 100 g |
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové | 280 g / 260 g | 245 g | 170 g | 140 g |
Zapečené těstoviny, zapečené brambory | 350 g / 280 g | 260 g | 190 g | 175 g |
Čočka na kyselo | 250 g / 200 g | 180 g | 150 g | 125 g |
Fazolový guláš, mexické fazole | 300 g / 270 g | 250 g | 200 g | 150 g |
Bramborový guláš | 300 g / 250 g | 230 g | 170 g | 150 g |
Halušky s uzeným masem | - | - | - | - |
Vejce | 2 ks / 2 ks | 1,5 ks | 1 ks | 1 ks |
Párek, klobása (á 50 g) | - | - | - | - |
IV. Sladká jídla | ||||
Žemlovka | 300 g /240 g | 230 g | 170 g | 150 g |
Buchty plněné | 300 g /240 g | 230 g | 170 g | 150 g |
Dukátové buchtičky + krém |
170 + 200 g 135 + 160 g |
120 + 140 g | 100 + 120 g | 85 + 100 g |
Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové) - posyp - máslo |
250 g / 230 g 75 g / 65 g 20 g / 18 g |
220 g 60 g 15 g |
180 g 45 g 12 g |
125 g 40 g 10 g |
Těstoviny na sladko - posyp - máslo |
300 g / 240 g 45 g / 42 g 20 g / 18 g |
230 g 40 g 15 g |
170 g 30 g 12 g |
150 g 23 g 10 g |
Krupicová kaše - posyp - máslo |
340 g / 270 g 25 g / 24 g 10 g/ 9 g |
250 g 22 g 8 g |
180 g 20 g 6 g |
170 g 18 g 5 g |
V. Přílohy | ||||
Omáčka | 150 g /130 g | 120 g | 90 g | 75 g |
Šťáva k masu | 50 g / 50 g | 50 g | 30 g | 25 g |
Zelenina vařená, dušená | 125 g /100 g | 90 g | 75 g | 65 g |
Brambory vařené, bramborová kaše | 250 g /220 g | 200 g | 150 g | 125 g |
Bramborový salát | 300 g /260 g | 250 g | 200 g | 150 g |
Rýže dušená | 160 g /150 g | 140 g | 100 g | 80 g |
Těstoviny vařené | 200 g /170 g | 160 g | 120 g | 100 g |
Knedlíky houskové | 160 g /150 g | 140 g | 100 g | 80 g |
Knedlíky bramborové | 200 g /170 g | 160 g | 120 g | 100 g |
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) | 2 ks / 2 ks | 2 ks | 1 ks | 1 ks |
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka | 100 g / 80 g | 70 g | 60 g | 50 g |
Strouhaný sýr | 15 g / 14 g | 13 g | 10 g | 8 g |
VI. Moučníky, saláty, nápoje | ||||
Salát zeleninový, kompot | 120 g / 110 g | 100 g | 70 g | 60 g |
Zeleninová obloha | 50 g / 45 g | 40 g | 30 g | 25 g |
Dresing, studená omáčka | 50 g / 45 g | 40 g | 30 g | 25 g |
Okurek sterilovaný | 2 ks / 2 ks | 1 ks | 1 ks | 1 ks |
Tvarohový krém, jogurt, puding, ovocná přesnídávka |
100 g / 80 g | 70 g | 60 g | 50 g |
Nápoj | 200 ml / 200 | 200 ml | 200 ml | 200 ml |
VII. Ostatní | ||||
Nový řádek = klávesa TAB v poslední buňce