Způsob odhlašování:                                                                                       

Oběd na příslušný den je třeba odhlásit předcházející den těmito způsoby:

  • zapsáním do sešitu ve školní jídelně
  • telefonem do 13:30 hodin
  • e-mailem do 13:00 hodin

Výdej náhradních stravenek:

Náhradní lístky se vydávají:

  • ve 12:00 hodin
  • ve 12:55 hodin
  • ve 13:45 hodin

Platba v hotovosti na následující měsíc musí být vyhotovena vždy do 28. dne v měsíci

O letních (hlavních) prázdninách (7. a 8. měsíc) platí děti z mateřských škol v hotovosti

Výdej obědů ve školní jídelně je v době od 11:25 hod do 14:00 hod

Do jídlonosičů se ve školní jídelně zpravidla vydává v době od 11:15 hod do 11:25 hod

Cizí strávníci se stravují ve školní jídelně od 11:25 hod do 11:40 hod

Pokladna je otevřena denně od 10:30 hodin do 13:30 hodin.

Změna výdeje obědů ve školním roce 2019/2020 

Časový harmonogram:

10:50 – 11:00    MŠ Pampeliška - nádoby

11:00 – 11:15    ZŠ Pampeliška + zam. školy - výdej

11:15 – 11:25    výdej do jídlonosičů

11:25 – 11:40    cizí strávníci Muzeum - výdej

11:40 – 14:00    ZŠ děti + zam. školy - výdej

Trvalé odhlášky

ze školního roku 2018/2019 jsou zrušeny!!! Zadejte si je v září znovu aktuálně podle školního rozvrhu ve školní jídelně. 

Vážení rodiče,

od 1. 1. 2020 dochází k úpravě výše stravného pro žáky základní školy ve školní jídelně takto: 

žáci 7 až 10 let cena oběda 24,- Kč      
žáci 11 až 14 let cena oběda 28,- Kč
žáci 15 let a starší cena oběda 30,- Kč
dospělí (zaměstnanci školy)    cena oběda 39,- Kč
cizí strávníci cena oběda 64,- Kč

od 1. 1. 2020 dochází k úpravě výše stravného pro děti v mateřské škole takto:

děti MŠ svačina cena 9,- Kč
děti MŠ oběd cena 20,- Kč
děti MŠ přesnídávka cena 9,- Kč
děti MŠ svačina 7 let cena 10 Kč
děti MŠ oběd 7 let cena 24,- Kč
děti MŠ přesnídávka 7 let        cena 10,- Kč

Upravte si prosím případně limit inkasa ve svém peněžním ústavu.

                                              Mgr. Ladislav Křemen, ředitel školy

DatumPokrm

Pondělí

11.11. 

Polévka hovězí s pohankou 

Zapečené  těstoviny s vepř. masem a zeleninou, zeleninový salát (A: 01,03,07,09)

Úterý

 12.11.

Kari polévka s červenou čočkou

Ryba plněná, brambory salát rajčatový (A: 04,06,07)

Středa

13.11. 

Polévka Muligatawny

Vepřová játra na slanině, rýže dušená divoká, jogurt (A: 01,06,09)

Čtvrtek

14.11.

Polévka česneková s bulgurem 

Hovězí maso vařené, omáčka rajská, knedlíky houskové celozrnné (A: 01,03,06,07,09)

Pátek

15.11.

Polévka zeleninová s vejcem 

Těstoviny sypané ořechy, tvarohem, ovoce (A: 01,03,06,07,08, 08c,09)

01 Obiloviny obsahující lepek, 02 Korýši, 03 Vejce, 04 Ryby, 05 Podzemnice olejná (arašídy), 06 Sójové boby, 07 Mléko, 08 Skořápkové plody (mandle, ořechy...), 09 celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena (sezam), 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l), 13 Vlčí bob (lupina), 14 Měkkýši Seznam alergenů:

Datum

Pokrm

Pondělí

18.11.

Polévka bramborová            

Špenátové špecle s kuřecím masem, křehké řezy (A: 01,03,06,07,09)

Úterý

19.11.

Hovězí vývar s pepitkami z červené čočky, mrkve a těstovinovou rýží

Rozlíítaný španělský ptáček, rýže dušená, džus 100% (A:01,03,06,07,09, 10)

Středa

20.11.

Polévka mrkvová krémová 

Přírodní řízek holandský, bramborová kaše, bulgur se zakysanou smetanou a ovocem (A:01,01a, 03,06,07)

Čtvrtek

21.11.

Polévka hrášková s houstičkou 

Rýže dušená jasmínová, kuřecí maso na indický způsob (A: 01,06,07)

Pátek 

22.11.

Polévka rajská s těstovinou 

Zeleninové placičky, brambory, kompot  (A: 01,01a, 03,06,07)

Změna jídelního lístku vyhrazena

Kolektiv kuchyně přeje všem strávníkům "Dobrou chuť"

Vaše připomínky přijímá vedoucí jídelny.

Vedoucí školní jídelny: Veronika Vacková

Vedoucí kuchařka: Jaroslava Pospíšilová

Účetní školní jídelny: Veronika Kalousková

Stanovení výše stravného od 1.1. 2014

Žáci do 10 let 22,- Kč
Žáci 11 - 14 let 26,- Kč
Žáci 15 let 28- Kč
Dospělí (zaměstnanci školy) 35,- Kč
Cizí strávníci 60,- Kč

 

Školní jídelna, náměstí Mikuláše z Husi 45, Tábor

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie
Dospělí /15+ 11-14 let 7-10 let 3-6 let
I. Přesnídávky, svačiny
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo) 100 g / 80 g 80 g 60 g 50 g
Pomazánky, ochucené máslo - - - 20 g
Máslo, margarín - - - 20 g
Zelenina, ovoce 60 g / 50 g 45 g 40 g 30 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt 125 g /125 g 125 g 125 g 100 g
Piškoty, cereálie 60 g / 55 g 50 g 40 g 30 g
Nápoje ke svačinám 200 ml /200 200 ml 200 ml 200 ml
         
II. Polévky
Polévka 300 ml / 240 220 ml 180 ml 150 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky 10 g / 9 g 8 g 6 g 5 g
         
III. Hlavní jídla
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené 60 g / 48 g 45 g 35 g 30 g
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené 62 g / 50 g 45 g 37 g 31 g
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí) 120 g / 95 g 85 g 71 g 60 g
Sekaná pečeně, karbanátek pečený 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Smažený karbanátek 140 g / 115 g 110 g 80 g 70 g
Guláš (maso + omáčka)

60+120 g

49+95 g

42+84 g 36+72 g 30+60 g
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g) 5 ks / 5 ks 4ks 3ks 2 ks
Kuře pečené (stehno) 160 g / 140 g 130 g 100 g 80 g
Kuře na paprice (bez kosti) 60 g / 49 g 45 g 40 g 30 g
Květák smažený 200 g / 160 g 150 g 120 g 100 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové 280 g / 260 g 245 g 170 g 140 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory 350 g / 280 g 260 g 190 g 175 g
Čočka na kyselo 250 g / 200 g 180 g 150 g 125 g
Fazolový guláš, mexické fazole 300 g / 270 g 250 g 200 g 150 g
Bramborový guláš 300 g / 250 g 230 g 170 g 150 g
Halušky s uzeným masem - - - -
Vejce 2 ks / 2 ks 1,5 ks 1 ks 1 ks
Párek, klobása (á 50 g) - - -           -
         
         
         
IV. Sladká jídla
Žemlovka 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Buchty plněné 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Dukátové buchtičky + krém

170 + 200 g

135 + 160 g

120 + 140 g 100 + 120 g 85 + 100 g

Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové)

- posyp

- máslo

250 g / 230 g
75 g /   65 g
20 g /  18 g
220 g
60 g
15 g
180 g
45 g
12 g
125 g
40 g
10 g

Těstoviny na sladko

- posyp

- máslo

300 g / 240 g
45 g / 42 g
20 g /   18 g
230 g
40 g
15 g
170 g
30 g
12 g
150 g
23 g
10 g

Krupicová kaše

- posyp

- máslo

340 g / 270 g
25 g /  24 g
10 g/      9 g
250 g
22 g
8 g
180 g
20 g
6 g
170 g
18 g
5 g
         
V. Přílohy
Omáčka 150 g /130 g 120 g 90 g 75 g
Šťáva k masu 50 g / 50 g 50 g 30 g 25 g
Zelenina vařená, dušená 125 g /100 g 90 g 75 g 65 g
Brambory vařené, bramborová kaše 250 g /220 g 200 g 150 g 125 g
Bramborový salát 300 g /260 g 250 g 200 g 150 g
Rýže dušená 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Těstoviny vařené 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Knedlíky houskové 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Knedlíky bramborové 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Strouhaný sýr 15 g / 14 g 13 g 10 g 8 g
         
VI. Moučníky, saláty, nápoje
Salát zeleninový, kompot 120 g / 110 g 100 g 70 g 60 g
Zeleninová obloha 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Dresing, studená omáčka 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Okurek sterilovaný 2 ks / 2 ks 1 ks 1 ks 1 ks
         
Tvarohový krém, jogurt, puding,
ovocná přesnídávka
100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
         
Nápoj 200 ml / 200 200 ml 200 ml 200 ml
         
         

 

VII. Ostatní
         
         
         

Nový řádek = klávesa TAB v poslední buňce