Způsob odhlašování:                                                                                       

Oběd na příslušný den je třeba odhlásit předcházející den těmito způsoby:

  • zapsáním do sešitu ve školní jídelně
  • telefonem do 13:30 hodin
  • e-mailem do 13:00 hodin

Výdej náhradních stravenek:

Náhradní lístky se vydávají:

  • ve 12:00 hodin
  • ve 12:55 hodin
  • ve 13:45 hodin

Platba v hotovosti na následující měsíc musí být vyhotovena vždy do 28. dne v měsíci

O letních (hlavních) prázdninách (7. a 8. měsíc) platí děti z mateřských škol v hotovosti

Výdej obědů ve školní jídelně je v době od 11:40 hod do 14:00 hod

Do jídlonosičů se ve školní jídelně zpravidla vydává v době od 11:00 hod do 11:20 hod

Cizí strávníci se stravují ve školní jídelně od 11:20 hod do 11:40 hod a v době od 13:15 hod

Pokladna je otevřena denně od 10:30 hodin do 13:30 hodin.

Datum                         Pokrm

Pondělí

15.10.

Polévka špenátová

Čočka červená po boloňsku, špagety, strouhaný sýr, ovoce) (obsahuje al.:01, 01a, 01e, 03,07,09)

Úterý

16.10.

Polévka hovězí s bulgurem

Vepřová pečeně selská, zelí hlávkové dušené, knedlíky houskové (obsahuje al.:01, 03,07,09,)

Středa

17.10.

Polévka cizrnová

Hovězí pečeně cikánská, rýže dušená s hráškem  (obsahuje al.: 01,07)

Čtvrtek

18.10.

Polévka rajská s tarhonou

Kuřecí plátek zap. se sýrem a brusinkami, brambory, salát mrkvový  (obsahuje al.:01,07)

Pátek

19.10.

Polévka rybí sicilská

Rizoto srbské, sterilované okurky, salát ovocný (obsahuje al.:01,03,04,07,09)

Seznam alergenů:

01 Obiloviny obsahující lepek, 02 Korýši, 03 Vejce, 04 Ryby, 05 Podzemnice olejná (arašídy), 06 Sójové boby, 07 Mléko, 08 Skořápkové plody (mandle, ořechy...), 09 celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena (sezam), 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l), 13 Vlčí bob (lupina), 14 Měkkýši 

Datum

Pokrm

Pondělí

22.10.

Polévka zeleninová krémová

Asijské kuřecí nudličky s porkem a mrkví, rýže jasmínová, ovoce (obsahuje al.:01,07,09, )

Úterý

23.10.

Ruský boršč

Čevabčiči, francouzská hořčice, brambory, salát zelný  s jablky (obsahuje al.:01,03,07,10)

Středa

24.10.

Polévka kulajda

Italské dýňové gnocchy, strouhaný sýr (obsahuje al.: 01, 03, 07, )

Čtvrtek

25.10.

Polévka muligatawny

Mexická ryba z Vera Cruz, brambory (obsahuje al.:01,07,09)

Pátek 

26.10. 

 Polévka čočková

Šumavské hovězí maso na houbách, těstoviny, ovoce ( obsahuje al. : 01,03, 07)

 

Změna jídelního lístku vyhrazena

Kolektiv kuchyně přeje všem strávníkům "Dobrou chuť"

Vaše připomínky přijímá vedoucí jídelny.

Vedoucí školní jídelny: Veronika Vacková

Vedoucí kuchařka: Jaroslava Pospíšilová

Účetní školní jídelny: Veronika Kalousková

Stanovení výše stravného od 1.1. 2014

Žáci do 10 let 22,- Kč
Žáci 11 - 14 let 26,- Kč
Žáci 15 let 28- Kč
Dospělí (zaměstnanci školy) 35,- Kč
Cizí strávníci 60,- Kč

 

Školní jídelna, náměstí Mikuláše z Husi 45, Tábor

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie
Dospělí /15+ 11-14 let 7-10 let 3-6 let
I. Přesnídávky, svačiny
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo) 100 g / 80 g 80 g 60 g 50 g
Pomazánky, ochucené máslo - - - 20 g
Máslo, margarín - - - 20 g
Zelenina, ovoce 60 g / 50 g 45 g 40 g 30 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt 125 g /125 g 125 g 125 g 100 g
Piškoty, cereálie 60 g / 55 g 50 g 40 g 30 g
Nápoje ke svačinám 200 ml /200 200 ml 200 ml 200 ml
         
II. Polévky
Polévka 300 ml / 240 220 ml 180 ml 150 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky 10 g / 9 g 8 g 6 g 5 g
         
III. Hlavní jídla
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené 60 g / 48 g 45 g 35 g 30 g
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené 62 g / 50 g 45 g 37 g 31 g
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí) 120 g / 95 g 85 g 71 g 60 g
Sekaná pečeně, karbanátek pečený 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Smažený karbanátek 140 g / 115 g 110 g 80 g 70 g
Guláš (maso + omáčka)

60+120 g

49+95 g

42+84 g 36+72 g 30+60 g
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g) 5 ks / 5 ks 4ks 3ks 2 ks
Kuře pečené (stehno) 160 g / 140 g 130 g 100 g 80 g
Kuře na paprice (bez kosti) 60 g / 49 g 45 g 40 g 30 g
Květák smažený 200 g / 160 g 150 g 120 g 100 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové 280 g / 260 g 245 g 170 g 140 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory 350 g / 280 g 260 g 190 g 175 g
Čočka na kyselo 250 g / 200 g 180 g 150 g 125 g
Fazolový guláš, mexické fazole 300 g / 270 g 250 g 200 g 150 g
Bramborový guláš 300 g / 250 g 230 g 170 g 150 g
Halušky s uzeným masem - - - -
Vejce 2 ks / 2 ks 1,5 ks 1 ks 1 ks
Párek, klobása (á 50 g) - - -           -
         
         
         
IV. Sladká jídla
Žemlovka 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Buchty plněné 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Dukátové buchtičky + krém

170 + 200 g

135 + 160 g

120 + 140 g 100 + 120 g 85 + 100 g

Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové)

- posyp

- máslo

250 g / 230 g
75 g /   65 g
20 g /  18 g
220 g
60 g
15 g
180 g
45 g
12 g
125 g
40 g
10 g

Těstoviny na sladko

- posyp

- máslo

300 g / 240 g
45 g / 42 g
20 g /   18 g
230 g
40 g
15 g
170 g
30 g
12 g
150 g
23 g
10 g

Krupicová kaše

- posyp

- máslo

340 g / 270 g
25 g /  24 g
10 g/      9 g
250 g
22 g
8 g
180 g
20 g
6 g
170 g
18 g
5 g
         
V. Přílohy
Omáčka 150 g /130 g 120 g 90 g 75 g
Šťáva k masu 50 g / 50 g 50 g 30 g 25 g
Zelenina vařená, dušená 125 g /100 g 90 g 75 g 65 g
Brambory vařené, bramborová kaše 250 g /220 g 200 g 150 g 125 g
Bramborový salát 300 g /260 g 250 g 200 g 150 g
Rýže dušená 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Těstoviny vařené 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Knedlíky houskové 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Knedlíky bramborové 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Strouhaný sýr 15 g / 14 g 13 g 10 g 8 g
         
VI. Moučníky, saláty, nápoje
Salát zeleninový, kompot 120 g / 110 g 100 g 70 g 60 g
Zeleninová obloha 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Dresing, studená omáčka 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Okurek sterilovaný 2 ks / 2 ks 1 ks 1 ks 1 ks
         
Tvarohový krém, jogurt, puding,
ovocná přesnídávka
100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
         
Nápoj 200 ml / 200 200 ml 200 ml 200 ml
         
         

 

VII. Ostatní
         
         
         

Nový řádek = klávesa TAB v poslední buňce