Způsob odhlašování:                                                                                       

Oběd na příslušný den je třeba odhlásit předcházející den těmito způsoby:

  • zapsáním do sešitu ve školní jídelně do 13:30
  • telefonem do 13:00 hodin
  • e-mailem do 13:00 hodin
  • aplikací Strava.cz do 13:00 hodin

Výdej náhradních stravenek:

Náhradní lístky se vydávají:

  • ve 12:00 hodin
  • ve 12:55 hodin
  • ve 13:45 hodin

Platba v hotovosti na následující měsíc musí být vyhotovena vždy do 28. dne v měsíci

O letních (hlavních) prázdninách (7. a 8. měsíc) platí děti z mateřských škol v hotovosti

Výdej obědů ve školní jídelně je v době od 11:25 hod do 14:00 hod

Do jídlonosičů se ve školní jídelně zpravidla vydává v době od 10:45 hod do 11:00 hod

Cizí strávníci se stravují ve školní jídelně od 11:25 hod do 11:40 hod

Pokladna je otevřena denně od 10:30 hodin do 13:30 hodin.

Změna výdeje obědů ve školním roce 2022/2023 

Časový harmonogram:

10:45 - 11:00             Výdej do jídlonosičů 

11:00 - 11:20             Muzeum - malá jídelna

11:00 - 11:35             Zaměstnanci školy - velká jídelna

11:40 - 14:00             ZŠ děti + zam. školy

 

DatumPokrm

Pondělí

18.3.

Polévka hovězí s rýžovým bulgurem

Čevabčiči, brambory, zeleninová obloha (rajče, okurka, cibule, hořčice) A: (01,03,06,07,09,10)

Úterý

19.3.

Polévka mrkvová s houstičkou

Maso tří barev, rýže dušená jasmínová, ovoce (A: 01,05,06,07,08)

Středa

20.3.

Polévka rybí Sči

Hovězí maso vařené, omáčka křenová, kdnedlíky houskové (A: 01,03,04,06,07,09)

Čtvrtek

21.3.

Polévka rajská s rýží

Květák s vejci jako mozeček, brambory, salát z čínského zelí (A: 01,03,06,07) 

Pátek

22.3.

 Pollévka kmínová s quinoou

Vepřová pečeně, špenát dušený, gnocchy (A: 01,03,06,07,09)

01 Obiloviny obsahující lepek, 02 Korýši, 03 Vejce, 04 Ryby, 05 Podzemnice olejná (arašídy), 06 Sójové boby, 07 Mléko, 08 Skořápkové plody (mandle, ořechy...), 09 celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena (sezam), 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l), 13 Vlčí bob (lupina), 14 Měkkýši Seznam alergenů:

Pondělí 

11.3.

Kari polévka s červenou a černou čočkou

Kuře pečené, brambory, salát okurkový (A: 01,06,07)             

Úterý

12.3.

Polévka česneková s bulgurem

Halušky s uzeným masem a zelím, Tropico 100% (A: 01,01a,01e,03,06,07,10)

Středa 

13.3.

Polévka špenátová se smaženým hráškem

Smetanové houbové rizoto, strouhaný sýr - směs sýrů, salát ovocný s ořechy (A: 01,03,06,07,08)

Čtvrtek

14.3.

Polévka zeleninová s ovesnými vločkami

Kuřecí plátek přírodní, brambory, tvaroh šlehaný, kakaová poleva (A: 01,01d,06,07,09) 

Pátek

15.3.

Polévka kmínová s kapáním

Hovězí maso vařené, svíčková na smetaně, knedlíky houskové vícezrnné, brusinky (A: 01,01a,01b,01d,03,06,07,09,10,11)

 

Změna jídelního lístku vyhrazena

Kolektiv kuchyně přeje všem strávníkům "Dobrou chuť"

Vaše připomínky přijímá vedoucí jídelny.

Vedoucí školní jídelny: Veronika Vacková

Vedoucí kuchařka: Jaroslava Pospíšilová

Účetní školní jídelny: Stanislava Pištěková

Stanovení výše stravného od 1.9.2022    
kategorie: 1.1.2022-31.8.2022 nová od 1.9.2022
MŠ svačina odpolední 10 11
MŠ oběd 23 26
MŠ přesnídávka dopolední 11 11
MŠ svačina 7 let odpolední 11 12
MŠ oběd 7 let 27 30
MŠ přesnídávka 7 let dopolední 12 14
I.  stupeň (žáci do 10 let) 27 30
II. stupeň (žáci 11 - 14 let) 31 34
děti 15 let 33 36
dospělí  42 45
cizí strávníci 70 85

Školní jídelna, náměstí Mikuláše z Husi 45, Tábor

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie
Dospělí /15+ 11-14 let 7-10 let 3-6 let
I. Přesnídávky, svačiny
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo) 100 g / 80 g 80 g 60 g 50 g
Pomazánky, ochucené máslo - - - 20 g
Máslo, margarín - - - 20 g
Zelenina, ovoce 60 g / 50 g 45 g 40 g 30 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt 125 g /125 g 125 g 125 g 100 g
Piškoty, cereálie 60 g / 55 g 50 g 40 g 30 g
Nápoje ke svačinám 200 ml /200 200 ml 200 ml 200 ml
         
II. Polévky
Polévka 300 ml / 240 220 ml 180 ml 150 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky 10 g / 9 g 8 g 6 g 5 g
         
III. Hlavní jídla
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené 60 g / 48 g 45 g 35 g 30 g
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené 62 g / 50 g 45 g 37 g 31 g
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí) 120 g / 95 g 85 g 71 g 60 g
Sekaná pečeně, karbanátek pečený 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Smažený karbanátek 140 g / 115 g 110 g 80 g 70 g
Guláš (maso + omáčka)

60+120 g

49+95 g

42+84 g 36+72 g 30+60 g
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g) 5 ks / 5 ks 4ks 3ks 2 ks
Kuře pečené (stehno) 160 g / 140 g 130 g 100 g 80 g
Kuře na paprice (bez kosti) 60 g / 49 g 45 g 40 g 30 g
Květák smažený 200 g / 160 g 150 g 120 g 100 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové 280 g / 260 g 245 g 170 g 140 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory 350 g / 280 g 260 g 190 g 175 g
Čočka na kyselo 250 g / 200 g 180 g 150 g 125 g
Fazolový guláš, mexické fazole 300 g / 270 g 250 g 200 g 150 g
Bramborový guláš 300 g / 250 g 230 g 170 g 150 g
Halušky s uzeným masem - - - -
Vejce 2 ks / 2 ks 1,5 ks 1 ks 1 ks
Párek, klobása (á 50 g) - - -           -
         
         
         
IV. Sladká jídla
Žemlovka 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Buchty plněné 300 g /240 g 230 g 170 g 150 g
Dukátové buchtičky + krém

170 + 200 g

135 + 160 g

120 + 140 g 100 + 120 g 85 + 100 g

Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové)

- posyp

- máslo

250 g / 230 g
75 g /   65 g
20 g /  18 g
220 g
60 g
15 g
180 g
45 g
12 g
125 g
40 g
10 g

Těstoviny na sladko

- posyp

- máslo

300 g / 240 g
45 g / 42 g
20 g /   18 g
230 g
40 g
15 g
170 g
30 g
12 g
150 g
23 g
10 g

Krupicová kaše

- posyp

- máslo

340 g / 270 g
25 g /  24 g
10 g/      9 g
250 g
22 g
8 g
180 g
20 g
6 g
170 g
18 g
5 g
         
V. Přílohy
Omáčka 150 g /130 g 120 g 90 g 75 g
Šťáva k masu 50 g / 50 g 50 g 30 g 25 g
Zelenina vařená, dušená 125 g /100 g 90 g 75 g 65 g
Brambory vařené, bramborová kaše 250 g /220 g 200 g 150 g 125 g
Bramborový salát 300 g /260 g 250 g 200 g 150 g
Rýže dušená 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Těstoviny vařené 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Knedlíky houskové 160 g /150 g 140 g 100 g 80 g
Knedlíky bramborové 200 g /170 g 160 g 120 g 100 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) 2 ks / 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka 100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
Strouhaný sýr 15 g / 14 g 13 g 10 g 8 g
         
VI. Moučníky, saláty, nápoje
Salát zeleninový, kompot 120 g / 110 g 100 g 70 g 60 g
Zeleninová obloha 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Dresing, studená omáčka 50 g / 45 g 40 g 30 g 25 g
Okurek sterilovaný 2 ks / 2 ks 1 ks 1 ks 1 ks
         
Tvarohový krém, jogurt, puding,
ovocná přesnídávka
100 g / 80 g 70 g 60 g 50 g
         
Nápoj 200 ml / 200 200 ml 200 ml 200 ml
         
         

 

VII. Ostatní
         
         
         

Nový řádek = klávesa TAB v poslední buňce